Vína dle obsahu cukru

 

U vín:

  • suché: nejvýše 4 g zbytkového cukru / litr
  • polosuché: 4,1–12 g zbytkového cukru / litr
  • polosladké: 12,1–45 g zbytkového cukru / litr
  • sladké: minimální obsah 45 g zbytkového cukru / litr

U sektů:

  • „brut nature“ „přírodně tvrdé“: méně než 3 g cukru / litr (cukr nebyl dodán)
  • „extra brut“ „zvláště tvrdé“: 0–6 g cukru / litr
  • „brut“ „tvrdé“: obsah cukru nižší než 12 g cukru / litr
  • „extra sec“ („extra dry“) „zvláště suché“: 12–17 g cukru / litr
  • „sec“ „suché“: 17–32 g cukru / litr
  • „demi-sec“ „polosuché“: od 32–50 g cukru / litr
  • „doux“ „sladké“: více než 50 g cukru / litr

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *